Thursday, June 13, 2013

HELO SI MERAH JAMBU

Alhamdulillah.. Novel kedua ku akan berada di pasaran pada penghujung bulan ini nanti. Aku sangat teruja. Tidak sabar rasanya menunggu.  Perasaan aku seperti perasaan seorang ibu yang sedang mengandung sulung yg menunggu kelahiran anak pertama. Teruja sungguh2.
Sinopsis

Nur Farhana, minah kilang yang sentiasa menjadi perhatian pemuda di tempat kerjanya. Senyuman yang menggoda dan peramah membuatkan dia dicemburui minah yang lain. Amat gemar warna merah jambu sehingga digelar si Merah Jambu. 

 Dalam diam, Ako Syukur suka sangat pada Nur Farhana. Tapi takut bertepuk sebelah tangan, Ako pendamkan perasaannya. 

 Hei, ada seorang jejaka yang meminati si Merah Jambu ini rupa-rupanya! Amirul Fahmi, pengurus di kilang itu. Nur Farhana tidak keruan apabila Amirul mahu melamarnya. Secocokkah minah kilang sepertinya bersuamikan seorang pengurus yang educated? Gerun. Seram. Cemas. Namun, bagaimana pula dengan Qistina, gadis pilihan keluarga Amirul? 

 Qistina cemburu. Hati Amirul hanya untuknya. Dia perlu melakukan sesuatu agar mereka berdua dapat disatukan. Ah, tindakannya telah menjerat dirinya sendiri! Haruskah dia akur Nur Farhana menjadi milik Amirul? Nur Farhana pula keliru. Antara Ako Syukur dan Amirul Fahmi, siapa yang berhak bertakhta di hatinya?


.

No comments:

Followers